Helge Jorgensen

BROGADE 1B, NAESTVED, (DK)

PHOTOGRAPHY AND MORE…

+45 31 41 54 50


I guder hvor trist, tænkte jeg da jeg så plakaten for udstillingen på Ærøskøbing Bymuseum Menneske og Natur. Så trist og melankolsk kan det da ikke være at være på Ærø.
Og så alligevel. Nu har jeg gennem flere dage bladret i den smukke bog museet i samarbejde med Frilandsmuseet har udgivet med fotos fra udstillingen. Er igen og igen blevet draget mod bogen for lige at kaste et blik på et par sider. I begyndelsen blev bogen hurtigt lukket igen. Fornægtelsen af melankolien har sin rod i afvisningen af virkeligheden. Men som dagene er gået har blikket oftere og oftere hvilet ved flere og flere billeder i længere og længere tid.
For stemningen på Ærø er melankolsk grænsende til det depressive. Og det på trods af øens storladne natur med udsigt til de åbne vidder. På trods af en stolt fortid er der ikke længere udsigter.
Og det er lykkedes på fornemmeste vis for Luca Berti at fange den stemning – en stemning som vi nok er mange der ikke lige har lyst til at blive konfronteret med.
Selve udstillingen har jeg fortsat til gode.
UPDATE: Jeg har senere set udstillingen i den daværende fotoby i Carlsbergbyen. Og den gjorde sig så godt – og melankolsk….